email: info@plutosint.hr Tel: +385 51 223 091 Mob: +385 98 9020 941
HRV ENG

50 godišnja tradicija

proizvodnje sintetičkog pluta

Plutajuće zaštitne ograde za plažu


O plutajućim ogradama

Plutajuća zaštitna ograda za uređene plaže i kupališta (psihološka linija, psihološka barijera, plažna ograda-parangal) služi kako bi se vidljivo sa morske strane označio i ogradio akvatorij plaže ili kupališta namjenjen kupačima, a sa ciljem postizanja njihove sigurnosti i zaštite od susreta sa brodicama i drugim plovilima, posebno gliserima, predstavljajući tako prvenstveno psihološku i vizualnu ali i neznatnu fizičku zaštitu-prepreku i plovilima i kupačima, upozoravajući ih o opasnosti prelaska plutajuće zaštitne ograde. Ograđivanje uređenih plaža i kupališta sa morske strane vrši se prema odredbama nadležne Lučke kapetanije ili njenih Ispostava.

Plutajuće zaštitne ograde za plaže, proizvod obrta "PLUTOSINT" u potpunosti su u skladu sa "Pravilnikom o vrstama morskih plaža i uvjetima koje moraju zadovoljavati“ NN 50/1995. kojim je propisana obaveza ograđivanja akvatorija koji pripada uređenim kupalištima.

Izgled i način izrade plutajućih zaštitnih ograda za plaže nije određen niti jednim važećim propisom, a "Pravilnik o sigurnosti na uredenim kupalištima" NN 60 od 11.05.2005. godine koji je propisivao izgled plutajuće zaštitne ograde stavljen je van snage pravilnikom "Pravilnik o prestanku važenja >>Pravilnika o sigurnosti na uredenim plažama<<" NN 62/05 od 18.05.2005. godine.

Plutajuće zaštitne ograde za plaže proizvodimo u dvije standardne varijante, mada možemo izraditi plutajuću zaštitnu ogradu u varijanti po želji kupca.

Plutajuća zaštitna ograda za plaže sa plovcima dimenzija Ø 75x90 mm i Ø 45x70 mm nanizanim u neprekidnom nizu
Plutajuća zaštitna ograda za plaže sa plovcima dimenzija Ø 90x100 mm nanizanim na razmaku od 0,5 metara (dva plovka u jednom metru dužine).

Modificirana plutajuća ograda koristi se i za označavanje plivačkih staza (pruga) na bazenima, kao i za ograđivanje prostora vaterpolo igrališta na bazenima ili u moru. Plutajuća zaštitna ograda sa plutima na razmaku, koristi se u praksi i kao linija za označavanje plovnog puta za ulaz/izlaz rekreativnih plovila (ski-jet, pedaline i sl.) u/iz mora, opet u funkciji zaštite kupača od mogućih nesretnih događaja. Nekoliko varijanti prikazano je u Fotogaleriji.


U ponudi

 • Plutajuca za�titna ograda

  Plutajuća zaštitna ograda

  neprekinuti niz plovaka

 • Plutajuca za�titna ograda

  Plutajuća zaštitna ograda

  neprekinuti niz plovaka

 • Plutajuca za�titna ograda

  Plutajuća zaštitna ograda

  plovci na razmaku 0,5 m

 • Plutajuca za�titna ograda

  Plutajuća zaštitna ograda

  plovci na razmaku 0,5 m

Pluta za

ribarske mreže

Saznajte više

Plutajuće zaštitne ograde za plažu

Saznajte više

Signalne

plutače

Saznajte više

Označavanje prostora vaterpolo igrališta i plovnih puteva

Saznajte više

Plivačke staze za bazene

Saznajte više

O nama

Plutosint je specijalizirani obrt za proizvodnju sintetičkog pluta za ribarske mreže sa 50 godišnjom tradicijom postojanja, uspješnog rada i poslovanja, zahvaljujući visokoj kvaliteti naših proizvoda, stručnosti i profesionalnom odnosu prema kupcima.

SAZNAJTE VIŠE O NAMA

Pitajte nas

Pitajte nas, sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći savjetom i preporučiti naš

odgovarajući proizvod. Pregledajte naše stranice, upoznajte se s našim

proizvodima i njihovim karakteristikama.

KONTAKT I LOKACIJA